Opinión
22 septiembre 2023

«Les meues primeres Festes com a regidora»

Por Aitana Gandia, vicealcaldessa i regidora de Festes d’Ibi

Ja han passat les festes, les meues primeres com a regidora de Festes Majors. Ara és moment de fer valoració.
No negaré que les circumstàncies no han sigut les millors, una reducció del 80% del pressupost ha sigut un dels majors problemes als quals m’he hagut d’enfrontar. Malgrat aquesta circumstància no s’ha perdut la qualitat que mereixen les nostres festes. Això ha sigut gràcies a una gran faena realitzada per tots els tècnics que han acostat el muscle, que han treballat sense descans, mà a mà amb l’àrea de festes. Des d’ací li done les gràcies perquè han remat a favor d’obra per a minimitzar al màxim la situació en la qual es troba el consistori.

Deixant aquesta circumstància, puc dir que he viscut al màxim aquestes festes, en tots els sentits, des de la part política i des de la part festera. En el Pregó ja vaig intuir el que es venia, unes festes on els i les iberudes s’anaven a bolcar. La imatge del balcó veient el carrer abarrotat va ser una xutada d’energia total. Aquest moment va ser l’avantsala de tot. La Olleta, l’entrada, l’ofrena, la processó, l’alardo… no hi ha acte que no ha haja sigut secundat pel poble d’Ibi. Des d’ací aprofite per a donar-vos les gràcies, sense vosaltres les nostres festes no tindrien cap sentit.

Aquest ha sigut un any on hi ha hagut canvis, uns programats com el de l’ofrena i altres imprevistos. La pluja ens va donar un respir a l’inici de l’entrada cristiana, però va acabar fent presència abans de finalitzar l’entrada mora, circumstància que va portar a suspendre-la i reprendre-la el dissabte de matí. Hi ha situacions en les quals s’ha d’actuar amb rapidesa i sempre pensant en el millor per a la festes, els qui la componen i els qui la gaudeixen des de fora. Ara toca fer valoració per a anar millorant any rere any, encara que com en tot, mai plou a gust de tots, mai millor dit.

Siga com siga, les festes són un moment d’unió, el vam viure en l’homenatge a Pedro Prieto, Capità Moro. Un moment que és impossible descriure en paraules, el que va quedar clar és que el seu record serà etern en el món fester i en totes aquelles persones que l’estimen.
Aquesta unió també va ser palpable el dissabte al matí, quan les comparses Mudéjares i Almorávides van reprendre els carrers d’Ibi posant fi a l’entrada mora. Malgrat la incertesa i la improvisació per les circumstàncies, el poble d’Ibi va eixir de nou als carrers per a donar suport a les dues comparses i les seues bandereres que no van poder fer-nos gaudir el divendres de vesprada.

Ja hem finalitzat les Festes 2023, ara toca posar la vista en el 2024, amb la mateixa il·lusió, sentint-nos orgullosos de tot el que ens uneix, de les nostres festes, i en definitiva del nostre lloc al món, Ibi.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

dos × dos =