Actualidad, Biar

Inaugurat l’aulari d’infantil del col.legi públic Mare de Déu de Gràcia de Biar

27 octubre 2023

El director territorial de la conselleria d’Educació, Juan Antonio Castaño, l’alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, i el director del CEIP Mare de Déu de Gràcia, Miguel Francés, van inaugurar el dissabte 21 d’octubre l’aulari d’infantil, el gimnàs i les obres realitzades per a renovar les instal.lacions del centre, millorant la seua eficiència energètica i la seua accessibilitat.
En total, la Conselleria ha invertit uns 3 milions d’euros, dins del Pla Edificant.

Tal com ha indicat l’alcaldessa, el col.legi ja està en ple funcionament des de l’inici del curs. Així, la inauguració es va emmarcar en la jornada de convivència i de portes obertes, que va organitzar l’associació de pares i mares del col.legi.
A l’acte, a més del director territorial actual, van acudir l’anterior, David Vento, al costat dels anteriors directors del centre, regidors de la corporació municipal, membres de la comunitat educativa, tant pares com professors, l’arquitecta del projecte i el municipal, així com directius i treballadors de l’empresa que han realitzat l’obra.

L’alcaldessa va destacar la importància d’este aulari que unifica les etapes educatives d’infantil i primària en un sol recinte. En este sentit, el director del col.legi, Miguel Francés, va subratllar que “era una necessitat del tot el poble, sobretot per a les famílies, que havien de portar als xiquets als dos centres i organitzativament també suposava molts problemes. Ara ens toca gaudir”, ha conclòs.
Per part seua, el director territorial va indicar que “estic encantat de veure com ha quedat. El col.legi ha tingut un canvi espectacular i m’ha sorprés que la reforma s’haja sabut integrar. Dona gust veure com la col·laboració entre les diferents administracions acaba produint efectes com este, amb unes instal.lacions tan estupendes”.

Noves instal.lacions
Les noves instal.lacions del col.legi Mare de Déu de Gràcia, l’aulari d’Infantil i el gimnàs, han ampliat la superfície construïda útil de l’escola en més de 1.100 m². Es tracta d’espais moderns, dissenyats amb paràmetres de millora de l’eficiència energètica, la sostenibilitat i el confort climàtic i acústic de totes les aules per a generar espais saludables. A més, són de baix consum energètic, per estar dotades de sistemes automàtics d’estalvi d’energia, il.luminació eficient de tipus led i sistemes de freda-calor d’alta eficiència energètica, així com sistemes passius d’aïllament tèrmic.

En dues fases
Els treballs s’han executat en dues fases. En la primera, es van renovar les finestres, es van pintar les façanes i es van instal.lar dos ascensors, un en cada edifici, per a eliminar totes les barreres arquitectòniques.
En la segona fase, es va construir el nou edifici d’Infantil, que compta amb sis aules, que tenen banys amb accés des de l’aula i patis exteriors, i també una aula multiusos, una altra per a treballar en grups xicotets i dependències per al professorat. Així mateix, es va alçar el nou gimnàs.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

18 + 20 =