ACTUALITAT, CASTALLA

Campanya per a conscienciar de la necessitat de recollir els excrements de les mascotes en Castalla

21 enero 2024

L’Ajuntament de Castalla vol uns carrers més nets i per això, des de la regidoria de Medi Ambient es posa en marxa la campanya ‘Castalla neta’.
Esta acció, que es durà a terme del 21 de gener al 5 de febrer en una primera fase, consistirà a conscienciar als amos de gossos de la necessitat de retirar del carrer els excrements de les seues mascotes, així com tirar un poc d’aigua sobre l’orina per a evitar danys en el mobiliari urbà, arbres i propietat privada.

La regidora de Medi Ambient, Magda Berenguer, i l’educadora ambiental de l’àrea han explicat que la campanya es posarà en marxa el dia 21, aprofitant les celebracions de Sant Antón, a la Casa de Cultura.
“Comptarem amb la presència de Rafael Heredia, entrenador caní, qui realitzarà una xicoteta xarrada sobre tinença responsable de gossos seguida d’una pràctica amb exercicis i jocs per a les nostres mascotes”.
L’edil ha precisat que esta activitat està destinada al públic en general perquè acudisca amb els seus gossos.

El mateix dia 21, des de la regidoria s’instal.larà un lloc informatiu en l’exterior de la Casa de Cultura on també es repartiran diferents elements promocionals útils per als amos de mascotes i es tornarà a col.locar-se el dia 27 en el mercat setmanal. “Al marge de les accions de carrer, desenvoluparem la campanya a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Castalla amb diferents missatges destinats a la conscienciació”, ha afirmat la regidora, qui ha indicat que, en la segona fase, del 5 al 18 de febrer, comptarà amb la col.laboració de la Policia Local que intensificarà la vigilància i les sancions als qui no complisquen amb la normativa.

Castalla compta amb una Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana que en l’article 18 especifica la prohibició d’embrutar vies públiques o qualsevol lloc destinat al trànsit o esplai de la ciutadania amb deposicions fecals de gossos, com també prohibix que es permeta a l’animal miccionar en façanes d’edificis o en el mobiliari urbà. També està prohibit depositar les defecacions dels animals fora dels llocs destinats a tal fi.
“Malgrat tot, diàriament veiem que hi ha qui no complix, i eixe comportament incívic genera malestar veïnal, dona una mala imatge del nostre municipi i afecta directament a la salut dels veïns pels riscos de les malalties que es poden transmetre a través de la femta”, explica la responsable municipal de Medi Ambient.

Afig Berenguer que per a atallar este problema solament fa falta que cada persona reculla els excrements i que tire un poc d’aigua sobre el pipí dels gossos.
Al mateix temps, recorda que Castalla compta amb una àrea zonal d’esplai caní al Parc La Llauria on poden jugar i socialitzar amb altres mascotes i s’està estudiant la possibilitat d’instal.lar pipicans en altres zones del poble.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

uno × 1 =