Actualidad, Biar

Biar presenta el pla estratègic turístic per als pròxims cinc anys

28 octubre 2023

Biar és un de les destinacions turístiques d’interior més coneguts de la Comunitat Valenciana.
El municipi compta amb un ric patrimoni-historicoartístic que s’enalteix al compàs d’un centre històric ben conservat i que sorprén el visitant a cada pas. A això s’uneix un entorn natural de singular bellesa que convida al gaudi d’activitats lúdic-esportives a l’aire lliure com el senderisme, el cicloturisme o l’escalada. A tot això, se suma en un binomi clau un teixit empresarial amb una notable i singular oferta d’allotjaments (hotels, albergs, cases rurals, zones d’acampada, cabanyes, etc.) i de restauració de qualitat, que ha anat apostant per la millora contínua al costat d’altres serveis amb la implantació del SICTED.

Amb este punt de partida, l’Ajuntament de Biar comptant amb el suport econòmic del Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca, va encomanar la redacció del seu primer Pla Estratègic de Turisme a l’empresa Salt Consultors. Este document estratègic marcarà el full de ruta de la destinació turística durant els pròxims 5 anys.

L’alcaldessa, Magdalena Martínez, ha assenyalat que “ Biar és un referent en el turisme d’interior de la província d’Alacant i amb la redacció d’este pla ens hem adonat que també a la Comunitat Valenciana. Ara els pròxims passos van encaminats a trobar el lloc a nivell nacional i per això, ens hem plantejat seguir els passos d’este pla estratègic”. Ha afegit que “tots, ajuntament, empresaris i població en general és necessari que creguem en este projecte i caminem en este sentit”.

Claus del projecte
Entre les claus del projecte destaca l’adopció d’una metodologia de treball adaptada a l’estratègia nacional i europea de turisme sostenible, així com la col.laboració, participació i implicació dels agents públics i privats en les fases d’anàlisis, diagnòstic i priorització de propostes d’actuació, que sempre han mantingut un enfocament orientat a l’execució estratègica.

La missió del pla és desenvolupar el destí a través un model turístic basat en la sostenibilitat social, cultural, ambiental i econòmica de l’activitat turística, apostant pel desenvolupament endogen, la creació d’ocupació de qualitat, la col.laboració públic-privada, la complementarietat territorial i la creació, comercialització i promoció de productes turístics singulars, innovadors i competitius.

Per part seua, la visió del pla se centra en convertir a Biar en un destí rural de referència autonòmica i nacional, mantenint un enfocament sostenible, experiencial i multiproducte que permeta avançar amb pas ferm cap a l’ampliació de l’oferta reglada, l’estada mitjana i la despesa turística.

Així mateix, el pla es regeix i inspira sobre la base d’11 valors fonamentals: sostenibilitat, ètica, hospitalitat, seguretat, accessibilitat, qualitat, diferenciació, autenticitat, col.laboració, innovació i visibilitat. Finalment, el Pla s’estructura en quatre grans eixos estratègics (Transició verda i sostenible; Eficiència energètica; Transició digital; i Competitivitat), que es concreten a través de 14 línies estratègiques i un total de 44 actuacions programades que suposaran un nou impuls per al desenvolupament i la gestió turística de Biar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

2 × uno =