Biar

Biar celebra el acte constitucional del 9 d’Octubre

13 octubre 2023

Biar va celebrar la festivitat de la Comunitat Valenciana amb el lliurament del premi 9 d’Octubre a Cristóbal Piñeiro per la seua contribució a la cultura local.
El premiat va recollir el seu reconeixement de mans de l’alcaldessa mentre es va projectar un vídeo amb la seua trajectòria en el terreny cultural. Piñero va ser fundador del grup parroquial betlemista i ha format part del cor Maria Assumpta, del grup de Cors i Danses de Biar, i del grup local de teatre Vico.
Actualment, forma part de les juntes de les ampes del col·legi públic Mare de Déu de Gràcia i de l’Institut d’Educació Secundària i des del 2017 és l’ambaixador de la comparsa de Moros Vells de Biar.

Després de la projecció, Piñeiro va prendre la paraula dedicant el seu primer agraïment al Grup de Danses, entitat que va defensar la seua proposta en el Consell de Cultura. A més, va enaltir les figures de la resta dels premiats i va agrair el suport del seu pares així com el suport de la seua dona i els seus fills. Així mateix, en el seu discurs va enaltir el divers i ampli teixit associatiu a Biar, va defensar la necessitat de donar suport a la cultura i va llançar un crit de defensa de “la cultura, la nostra cultura”.

Altres reconeixements
L’acte, celebrat a la Casa de Cultura, va començar amb el lliurament d’un reconeixement per part de la regidora de Cultura, Amparo Albero a Cristóbal Díez Valdés com a gran donant, atorgat per la Federació Espanyola de Donants de Sang en superar les 75 donacions.
Més tard, l’edil d’Esports, José Cristóbal Richart, va entregar els esments especials a Lucía Rodríguez Martínez, Andrea Rodríguez Martínez, Inés Carpena Díez i Mar Socuéllamos Descals del Club Patinatge de Biar, i al Club de Bàsquet de Biar pel seu 25 aniversari.

Disseny especial
L’Ajuntament de Biar ha creat un disseny especial per a aquests premis amb la marca ‘Biar Bellesa Interior’. En ell figura l’arc de Jesús, els merlets del castell i les dues claus que el flanquegen i que en l’escut signifiquen l’inici i la fi del regne de València. Una ceràmica que es va entregar per primera vegada a Cristóbal Piñeiro.

Discurs institucional
L’alcaldessa, Magdalena Martínez, va tancar l’acte amb un discurs institucional en el qual va felicitar els premiats i va reconéixer a tots els participants en els diferents actes celebrats amb motiu d’aquesta festivitat.
A més, va assenyalar que “en el dia 9 d’Octubre hem d’apostar per un valencianisme de superació, que actualitza els vells ideals de la nostra Reinaixença i rebutja els discursos que no corresponen a una realitat actual de la nostra gent i el nostre territori. Hem de plantejar un projecte comú de futur que ens permeta assumir la nostra triple condició com a valencians, espanyols i europeus, sense complexos ni recels”.
Per a acabar, el Grup de Danses va realitzar un homenatge a Cristóbal amb una xicoteta actuació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

3 × dos =