Biar

Aprovada la compatibilitat d’ús del futur centre de dia de Biar

7 diciembre 2023

L’Ajuntament de Biar ha aprovat compatibilitzar l’ús educatiu -cultural de l’antic edifici del col·legi d’Infantil amb un ús assistencial-social. Aquesta decisió, que van prendre per unanimitat els grups municipals, fa que l’anhelat centre de dia per a majors de la Mancomunitat de Serveis Socials estiga cada dia més a prop.

Mentre s’ultimen els passos perquè el tràmit de l’ampliació de l’ús del sòl es materialitze, els cuatre municipis als quals donarà servei el centre de dia- Biar, Beneixama, Canyada i Camp de Mirra- han costejat la memòria valorada. Aquest document és l’avantsala de la redacció del projecte i la seua posterior construcció i defineix les línies mestres de com serà el centre.
En el document s’estableix que l’immoble es projectarà en una sola planta en forma d’U, que comptarà amb 725 metres quadrats edificables.

L’arquitectura proposada està organitzada a partir d’un gran pati interior, generant espais flexibles i oberts. Així mateix, tindrà dues sales polivalents i una de rehabilitació, a més de menjador i cuina.
El centre pararà atenció integral individualitzada a persones majors dels municipis de Biar. Beneixama, Canyada i Camp de Mirra, amb la finalitat de mantindre o millorar el major nivell d’autonomia possible i d’independència i la vinculació amb el seu entorn sociocomunitario. Estarà preparat per a albergar a uns 50 usuaris.

La Diputació Provincial d’Alacant invertirà en el projecte tant la redacció del projecte com la seua construcció amb 2 milions d’euros.
L’alcaldessa, Magdalena Martínez, ha indicat que “cada dia veiem com es materialitza aquest projecte que tan reivindicat ha sigut per Biar així com per Beneixama, Canyada i Camp de Mirra. Ara, després de l’ampliació de l’ús del sòl i la memòria valorada ja es pot procedir a la redacció del projecte”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

5 × cinco =