Onil

Sumem Onil sol·licita la intervenció del Síndic per el «bloqueig en l’accés a informació»

23 enero 2024

Les regidores del grup municipal de Sumem Onil, Susana Ortiz Pardo i Verónica Vílchez Giménez, han comparegut davant del Síndic de Greuges i el Consell de Transparència per expressar «la seua profunda preocupació pel persistent bloqueig en l’accés a informació necessària per a desenvolupar el treball d’oposició i fiscalització de l’equip de govern».

Segons l’escrit de les dues regidores en el seu comunicat, «se ha experimentat obstacles notables en els seus esforços per a obtindre dades i documents rellevants necessaris per a realitzar les funcions com a representants electes, en aquest cas en referència a documentació relacionada amb les variables de nòmina dels treballadors i treballadores de l’ Ajuntament d’ Onil».

En esta línea, Verónica Vílchez afirma que «es tracta d’una situació que s’arrastra des de l’anterior legislatura i que encara esperem que es solucione”.

Al respecte, Susana Ortiz indica que “portem esperant que se’ns entreguen expedients des de fa més d’un any i mig, els quals hem reclamat en diverses ocasions”.

Les dues regidores afirmen que s’ha esgotat «tots els canals interns disponibles per a rebre la informació requerida, sense obtindre una resposta satisfactòria ni la col·laboració necessària de l’Ajuntament d’Onil fins a la data d’aquest escrit».

Davant d’aquesta situació, Sumem Onil sol·licita la intervenció del Síndic de Greuges i del Consell Valencià de Transparència per a mediar en aquest assumpte i assegurar l’accés a la informació necessària per a l’exercici adequat de les responsabilitats com a regidores. y subraya que «es confia que el Síndic i el Consell actuaran com a mediadors competents, garantint la resolució justa i eficient d’aquesta situació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

cuatro × uno =