Actualidad, Ibi, Tibi

Rutes per a conéixer l’impacte de les plantes solars a Ibi i Tibi

23 marzo 2024

L’associació cultural el Teix, Amics dels Muntanyes i l’Ateneu Popular La Gavarnera han arreplegat quasi 500 firmes per a les al.legacions contra el macroprojecte per a la construcció de la planta solar fotovoltaica Kenerjona II, en el terme municipal d’Ibi, a través dels diferents actes que han organitzat, entre ells, un acte informatiu, una ruta per a conéixer els paratges afectats i una taula en el mercat central.
Però, tal com expliquen estos col.lectius, les actuacions no acaben amb la presentació d’al.legacions i continuaran treballant per a paralitzar este projecte.

Ruta pels paratges afectats
En el recorregut que van realitzar el dissabte 16 de març pels terrenys que pensa ocupar l’empresa promotora del projecte Kenerjona II, es van visitar el Mas de Riba-roja amb el pou i la bassa; la font, els pantanets i paratge de la Font Negra; els bancals, l’alcavó i les basses del Mas del Reconco,… llocs que es veuran afectats per la construcció de la macroplanta, com també es veurà afectada la gran biodiversitat, animals i plantes que viuen, beuen i s’alimenten en estos terrenys formant un delicat ecosistema.

El col.lectius expliquen que els veïns d’Ibi “portem anys intentant preservar el nostre entorn natural, els nostres espais protegits i les zones pròximes als parcs naturals del Maigmó, Font Roja, Mariola, per a les generacions futures, i la seua conservació passa per evitar agressions irreversibles com les que representa el projecte Kenerjona II”.

Per això, afigen, si la resposta de l’Administració fora negativa, “cabria un recurs d’alçada, i contra este, un recurs contenciós administratiu davant els tribunals. Com este procediment s’allargarà en el temps, les tres associacions continuarem treballant i duent a terme accions perquè el macroprojecte no es duga a terme en el nostre municipi”.
Recordem que no estan en contra de les energies renovables, “però estem a favor i valorem una ubicació racional de les plantes”.
Les persones que vulguen ajudar, exposar alguna idea o rebre informació, poden dirigir-se al següent correu: macroplantesno@gmail.com

Un centenar de persones participen en la ruta per a conéixer l’impacte de la planta solar a Tibi

Convocats per la plataforma ‘No a l’alta tensió a Tibi’, un centenar de persones va participar el diumenge 17 de març en la ruta organitzada per a conéixer l’impacte sobre el territori que tindran les torres d’alta tensió de la planta solar projectada a Castalla i Ibi.

La convocatòria va ser un èxit, com expliquen els organitzadors, els qui assenyalen que “no ens rendirem, no permetrem que es pose una línia d’alta tensió que afecta tant al medi ambient, a totes les persones i al desenvolupament rural del nostre poble”.
La protesta va recórrer la partida de Ronesa, al sud del terme municipal, als voltants del pantà. Es tracta d’una zona d’alt valor paisatgístic, on l’activitat humana a penes ha tingut impacte històricament.

En arribar a l’entorn del riu Verd, la marxa es va dirigir en direcció sud, seguint el traçat que tindria la línia d’alta tensió que arribaria fins a Mutxamel. Esta mobilització, a més, va comptar amb el suport d’Ecologistes en Acció de Sant Vicent del Raspeig, que va realitzar una altra ruta des d’esta població i que es va unir amb el col.lectiu que recorria les àrees afectades a Tibi.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

3 + 5 =