Actualidad, Ibi

Roboteixe fa història en la First Lego League

16 febrero 2024

Roboteixe, l’equip de joves apassionats per la robòtica del col.legi Teixereta, està fent història a la First Lego League (Robòtica i Innovació). Aquest esdeveniment internacional, que té com a objectiu fomentar les STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques), ha reunit equips de la província a la Universitat d’Alacant (UA).

En el seu segon any de participació, els alumnes de 4t curs s’han preparat per a la categoria Explore (6-9 anys). Amb entusiasme, han creat maquetes robotitzades que van sorprendre els visitants a l’exposició. Aquesta és una oportunitat perquè els més joves mostren la seua creativitat i habilitats tècniques.
D’altra banda, els alumnes de 6é curs es van enfrontar al repte de la categoria Challenge (10-16 anys). Amb els seus coneixements en programació, van desenvolupar un robot capaç de superar proves i han creat un projecte d’innovació sobre un videojoc que ells mateix han dissenyat.

L’equip Roboteixe ha demostrat la seuaa destresa en el joc del robot, quedant quarts classificats. Cal destacar que la majoria dels participants eren instituts i acadèmies de robòtica, la qual cosa fa que aquesta fita siga encara més impressionant.
Al CEIP Teixereta, la robòtica és una part essencial d’un projecte interdisciplinari. Els alumnes aprenen no només sobre enginyeria i programació, sinó també sobre col.laboració, creativitat i resolució de problemes.

Per culminar aquesta emocionant experiència, l’equip Roboteixe ha guanyat el Premi IUII pel seu disseny del robot. La final d’Espanya serà a la Universitat d’Alacant (UA) el 16 de març. Esperem que l’alumnat del CEIP Teixereta continue inspirant-nos amb la seua passió per la robòtica!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

10 − cuatro =