Actualiadad, Castalla

Reunió del Consell de Medi Ambient de Castalla per informar del tràmits contra les plantes fotovoltaiques

3 septiembre 2023

L’Ajuntament de Castalla ja ha celebrat la primera reunió de treball del Consell de Medi Ambient per a informar sobre l’estat de la problemàtica de les instal.lacions de plantes fotovoltaiques projectades al terme municipal.
En la reunió van participar representants polítics del Consistori, personal tècnic com l’advocat municipal, i les associacions de Castalla Internacional i Natura i Gent, pero como explica la edil de Medio Ambiente, Magda Berenguer, el Consejo no se constituyó oficialmente “porque todavía falta gente por integrarse”.
Ara mateix, l’Ajuntament ha interposat un recurs d’alçada contra l’autorització administrativa del Ministeri a la planta solar fotovoltaica ‘FV Castalla’. En cas de no prosperar el recurs, el Consistori no descarta acudir a la via contenciós-administrativa per a frenar aquesta macro instal.lació.

Avançant treball
Malgrat això, l’empresa impulsora de la planta solar Cobra Concessions SL està enviant cartes als propietaris dels terrenys afectats per la línia elèctrica que connectarà la planta solar amb la subestació elèctrica per a oferir-lis la possibilitat “d’aconseguir un acord amistós per a la constitució de la servitud de pas d’energia elèctica”.
Aquestes missives estan generant una certa preocupació entre els veïns, encara que l’advocat municipal, Natalio Alpañez, assenyala que és una manera d’avançar treball, però matisa que qualsevol acord que ara s’aconseguira no entraria en vigor fins que l’empresa aconseguisca l’autorització definitiva per a instal·lar la planta.