Opinión

Ni un pas enrere

Comença una nova etapa en la política, tant al nivell regional com al municipal. Que els drets de les persones LGTBIQ+ es veuen amenaçats és un fet irrefutable.

Els pactes amb l’ultradreta han donat l’accés imminent al poder al feixisme que, pocs dies després de la formació dels governs, ja ha evidenciat el que se’ns aveïna. Sense anar molt lluny, el cas de l’ajuntament de Nàquera n’és un exemple, on el govern composat per Vox i el Partit Popular han decidit “promocionar els valors constitucionals, no col·locant banderes LGTBI en façanes ni balcons d’instal·lacions municipals”. A més, negaran la naturalesa de la violència masclista i lgtbifòbica i la generalitzaran baix l’argument de que la violència és única, sense etiquetes. Tanmateix, tenen el valor de fer una campanya en la qual llancen imatges referents a la dona i al col·lectiu LGTBIQ+ a la brossa. Una campanya que legitima la violència amb una motivació clara i que assegura la impunitat dels agressors sense conseqüències al respecte.

Pot semblar una nimietat, pero el fet que un ajuntament no done suport al col·lectiu de manera pública ja de primeres significa donar l’esquena de manera explícita, no donar l’importància que realment mereix al problema que patim la societat amb la LGTBIfòbia. Si fem un zoom out i ens fixem a la situació política de la Generalitat, podem augurar un futur poc prometedor al mateix respecte, doncs trobem igualment un pacte entre les mateixes formacions.

Considerant la situació d’Ibi, és impensable i inadmisible com un municipi amb més de 20.000 habitants no haja contemplat fins ara cap mena de pla d’actuació per frenar les discriminacions i els delictes d’odi, tot i havent-se donat casos de lgtbifobia denunciats (més tots aquells casos que remanen en silenci).

No obstant, hi ha esperança, força i lluita. Contràriament al retrocés que presenciem en molts altres llocs, amb l’ascens de partits d’índole feixista, a Ibi hem constituït un govern d’esquerres competent i progressista, dispost a salvaguardar la integritat del col·lectiu, defensar la llibertat de ser, fomentar i visibilitzar la diversitat en tots els àmbits de la ciutadania, des de l’administració pública fins a l’educació.

Un Ibi divers, tolerant i segur és possible i, per primera vegada en la història d’aquest poble, es crea la Regidoria de Diversitat amb la fi de garantir protecció i normalitzar els col·lectius. Ara més que mai, l’ajuntament ha d’estar a l’altura com institució, donar la cara per les persones LGTBIQ+ i blindar els drets que volen arrabassar. Des del minut zero treballarem per posar en marxa un Pla de Diversitat a Ibi que materialitze mesures reals, com formar al personal de l’administració pública en materia de diversitat, així com xarrades dins de l’educació pública per fomentar el respecte per les persones LGTBIQ+ i previndre l’assejament, entre d’altres.

No farem ni un pas enrere. Els drets de les persones no son objecte de qüestionament ni negoci.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

doce + 17 =