Opinión

La mal anomenada «llibertat

7 junio 2024
per Paula Peidró, regidora d’Educaciò de l’Ajuntament d’Ibi

En els últims anys la dreta s’ha apropiat, per a fer un us pervers, del concepte de llibertat. Primer va ser Ayuso a Madrid i ara també pel Govern de la Comunitat Valenciana. No és res més que una campanya de màrqueting… gens bona per cert, ja que, només n’hi ha que ser un poc crític per a adonar-se que tot el que està darrere d’esta paraula llibertat, en res s’assembla a esta… De fet, la mal anomenada «llei de llibertat educativa», amaga moltes retallades. Però… En què consistix esta llei?

Proposen un model d’elecció de llengua a les aules, sense tindre en compte els drets lingüístics, ni tampoc els criteris peda­gògics, provocant que molts alumnes no puguen accedir a una educació en valencià. Deixant al valencià en un segon o tercer pla, per a a poc a poc bandejar la llengua fora de l’educació pública. Una llengua que per ser minoritària, ha de ser protegida i s’ha de legislar perquè així siga.

És una qüestió de tots defendre la nostra llengua i aconseguir que la idea que es té que el valencià no és una llengua ne­cessària s’esborre, aprendre llengües és sempre enriquidor.
Una llengua forma part de la cul­tura i no podem per­me­tre que es perda.

Són moltes les mesures que ens fa témer que es pose en dubte l’educació pública, una de les ferramentes fonamentals per a garantir un progrés social equilibrat, comú i conjunt. Necessitem més mitjans, millors condicions per a la docència, ampliar el concepte d’educació universal, potenciar la qualitat i defendre l’accés universal. On tothom tinga les mateixes oportunitats, permeta consolidar societats formades, reflexives, crítiques i lliure. Però lliures de veritat, de quan no s’està sotmés a dogmes i directrius esbiaixades.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

8 − 2 =