Actualidad, Ibi

Ibi celebra el 9 d’Octubre amb una paella gegant i concerts de vesprada

4 octubre 2023

La propera festivitat del 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana, Ibi la celebrarà amb una paella gegant popular al Parc les Hortes. Però el actes començaran el diumenge, 8 d’octubre, amb el Festival de Danses, dins de la XXª Campanya de Concerts d’Intercanvis Musicals de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, per part del Grup de Danses d’Ibi i del grup convidat Grup de Danses Lo Cirilo d’Alcalà de Xivert (Castelló). Tindrà lloc a les 12 a l’amfiteatre del Parc les Hortes, lloc on es centralitzarà el desenvolupament dels actes programats.

També el diumenge 8 d’octubre es realitzarà la 1ª Ruta Guiada dels Molins, a través de la qual es podrà descobrir la seua història, gaudint de la natura i de l’entorn tan fantàstic que tenim. L’eixida serà a les 17:30 hores, des de l’Oficina de Turisme, amb el següent itinerari: Oficina de Turisme, carrer Santa Rita, carrer Manuel Soler, plaça de la Palla, carrer Major, plaça de Les Corts, carrer Sant Joan, Plantiu, camí dels Llavadors, Molí de Paper, Despartidor, camí de l’Horta el Pont, Costera Samper, Depòsit Vell (1892), av, Joaquim Vilanova i Ajuntament d’Ibi. Les persones interessades en fer-la s’han d’inscriure’s a l’oficina de Turisme.

Ja el dilluns, 9 d’Octubre, es realitzarà la lectura del manifest del 9 d’Octubre, a les 12 hores, a la porta de l’Ajuntament, seguit de la cercavila a càrrec del Taller de Música Castell Vermell, per diferents carrers del poble.

A banda, des de primeres hores del matí, al Parc les Hortes estarà el·laborant-se una gran paella gegant popular, que es repartirà a partir de les 14 hores. Per la vesprada, l’anfiteatre del Parc les Hortes acollirà els concerts de tardeig del grup Niuss i la música del DJ Macondo PD, fins les 20 hores aproximadament.

Joan Josep Sarrió, regidor delegat de l’àrea de Tradicions de l’Ajuntament d’Ibi explica que “enguany hem canviat de format el tema de les paelles, davant la impossibilitat de fer el tradicional concurs de paelles al seu lloc habitual (carrer 9 d’Octubre), tenint en compte la restrictiva normativa actual en matèria d’organització d’esdeveniments, en quant a informes tècnics i de seguretat, així com en materia de plans d’actuació. Per tant, es realitzarà una paella gegant per a tots els veïns i veïnes d’Ibi i a la que tots estan convidats, al Parc les Hortes, on també hi haurà música en directe per la vesprada i un Dj que amenitzarà el tardeig”.
Sarrió continua explicant que “no es descarta que en els següent anys, torne el concurs de paelles tal i com estava contemplat. Des de l’Ajuntament d’Ibi, esperem que la programació prevista tinga èxit i puguem celebrar junts, iberuts i iberudes, valencians i valencianes, el Dia de la nostra Comunitat en un dia festiu de germanor”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

doce − 3 =