Castalla

Gran acollida a l’homenatge popular a Vicent Andrés Estellés a Castalla

9 julio 2024

El Centre Cultural Castellut va organitzar un programa d’actes el cap de setmana del 21 i 22 de juny per a commemorar el centenari del poeta Vicent Andrés Estellés, en col.laboració amb altres col.lectius.

Tal i com expliquen, “encara que el govern valencià actual no ha volgut retre-li aquest merescut reconeixement, a tot arreu del País Valencià nombroses associacions i entitats han proclamat pel seu compte l’Any Estellés, i seran moltes les activitats que es portaran a terme a fi de recordar i reivindicar la inesborrable figura del nostre més gran poeta contemporani”.
El homenatge va començar el divendres en la conferència-concert Un desig de pàtria: poesia i compromís en Vicent Andrés Estellés, a l’esplanada de la Casa de Cultura de Castalla, a càrrec del cantautor de Torrent, Pau Alabajos, i de la professora de la UA i sòcia del Centre, Irene Mira, “que van formar un tàndem d’excepció”.

El dissabte pel matí va tindre lloc un esmorzar popular junt al Parc Municipal on es va congregar una bona quantitat de gent jove, molt jove i menuda “que van assaborir la gran varietat de productes de rebosteria i refrescs que organitzadors i col.laboradors van aportar”.

Seguidament es va realitzar el sorteig d’uns lots de productes tradicionals i una breu xarrada de Jordi Tormo, escriptor alcoià, biògraf d’Ovidi Montllor, sobre la relació entre el cantautor i el poeta. A continuació es va donar inici al passa-carrer, acompanyat per El Sogall i es van fer diverses parades durant el recorregut per llegir alguns poemes del poeta, fins aplegar a l’escola de la Llauria, on es va organitzar la pintada d’un mural.

Este homenatge del Centre Cultural és el primer d’una altra sèrie d’actes que tindran lloc el 22 d’agost a l’Alt de Guisop i el 27 de setembre, amb un sopar Estellés. El poeta ja va estar homenatjat pel Centre els anys 2013 i 2015.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

15 + diez =