Cultura, Ibi

El Teix organitza la projecció del documental ‘Carceller, l’home que va morir dues vegades’

7 noviembre 2023

El divendres 10 de novembre, a les 19:30 hores, tindrà lloc al Centre Cultural Salvador Miró d’Ibi la projecció del documental Carceller, l’home que va morir dues vegades, un acte organitzat per l’Associació Cultural El Teix.

El documental, de Ricardo Macián i guanyador dels Premis Berlanga 2021, descobreix la història de Vicent Miguel Carceller, un editor compromés que, des de la seua revista satírica La Traca, va connectar profundament amb el públic i va mantindre un pols amb el poder des de 1909 fins a 1939.

El seu èxit va ser tan gran (va arribar a tindre un tiratge de mig milió d’exemplars) que va donar peu a l’aparició d’altres publicacions en la seua mateixa línia, com l’alacantina El Tio Cuc, activa entre 1914 i 1936.

En 1940, Carceller (juntament amb Carlos Gómez Carrera, Bluff, editor i dibuixant del setmanari) va ser afusellat, i el seu llegat fèrriament censurat, més allà fins i tot del final de la dictadura. En els últims anys s’han succeït diferents iniciatives per rescatar de l’oblit la figura de l’editor.

Presentarà l’acte Manuel Lillo i Usechi, historiador i periodista especialitzat en la matèria i l’època, ja que és també autor del llibre L’Alacant del Tio Cuc, editat per Publicacions de la Universitat d’Alacant, entre altres. L’assistència és gratuïta.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

20 + cinco =