Castalla, Cultura

Documental sobre l’èxode de valencians a Estats Units

7 mayo 2024

El Centre Cultural Castellut presenta el 9 de maig el documental d’InfoTV Del Montgó a Manhattan; Valencians a Nova York, dirigit pel periodista valencià Juli Esteve, el mateix autor d’Amado Granell, el valencià que va alliberar París i que es va projectar dins de les Jornades d’Aproximació a la Nostra Història.

Al voltant de 15.000 valencians es van veure obligats a emigrar cap als Estats Units fugint de la misèria i de les condicions laborals que hi havia en aquells temps, al voltant dels anys 1915-1920. Aquest èxode, buscant la ‘terra promesa’ per un país amb una llengua i uns costums diferents, no sempre va tindre l’èxit esperat, però alguns sí que van tornar amb l’objectiu assolit, diners suficients per refer la seua vida en unes condicions millors. Altres, per diverses causes, no ho van poder aconseguir.

La Marina Alta i la Safor van ser les comarques més afectades, però també de la Foia de Castalla va partir un número de persones considerable: 13 de Castalla, 6 d’Onil i 8 d’Ibi, segons la investigació de Juli Esteve.
D’aquest moviment social migratori dels nostres avantpassats es donarà detallada informació el 9 de maig, a les 19:15 hores, al Saló d’actes de la Casa de Cultura de Castalla.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

3 + diecisiete =