Actualidad, Castalla

Comencen les Festes de Vaca a Castalla

13 agosto 2023

Les Festes de Vaca, en honor a Sant Roc, el patró de la ciutat, que tindran lloc del 12 al 16 d’agost. El Consistori organitza aquests festejos taurins en col.laboració amb els membres de la Comissió de Vaca i amb la participació de la Ramaderia ‘La Paloma’.

L’alcalde de Castalla i regidor de Festes, Jesús López, ha posat en valor el potencial de les Festes de Vaca, “en les quals participa més gent que en les nostres celebracions de Moros i Cristians”. De fet, ha destacat el primer edil, “la gent que ve a visitar-nos passa tot el dia a la ciutat, gaudeix dels actes taurins i menja i sopa als bars i restaurants dels nostres hostalers, el que beneficia a tota la localitat. El nostre objectiu és que estiguen entre nosaltres el màxim temps possible, perquè puguen conèixer i participar de la nostra essència castelluda”.
El chupinazo ha donat començament a les Festes on s’espera una gran afluència de gent.

Canvi de recorregut
Una de les novetats d’aquest any té a veure amb el recorregut de l’encierro, que canvia el seu trajecte tradicional i, en aquesta ocasió, arrancarà des de la plaça de l’Església, amb l’objectiu de revitalitzar també aquesta part del casc antic. Des d’allí, els animals recorreran el carrer Major i el carrer Mig fins a accedir al l’alcalde, Jesús López, el regidor de Festejos Taurins, Javier Sirvent, i la regidora de Comunicació, Judit Seva, amb el cartell de l’esdeveniment, recorregut. En aquest sentit, el regidor de Festejos Taurins, Javier Sirvent, ha explicat que “d’aquesta manera donem protagonisme a uns carrers emblemàtics per a Castalla, que se situen al centre històric i, al mateix temps, no molestem a l’hostaleria de la localitat, ja que no hi ha terrasses al pas de les vaquetes”.

Així mateix, l’edil també ha anunciat que el dia 15 d’agost per la vesprada s’ha substituït la solta de vaques per un ‘tardeo tauró” en la placeta El Carreter.
Sirvent ha declarat que “així reunim a totes les penyes de la Vaca i a la gent de la localitat en un mateix punt, amb la finalitat de potenciar l’ambient festiu”.
Finalment, l’edil ha confirmat que les berbenes del diumenge 13 y el dimarts 15 s’han desplaçat fins a la plaça Major.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

5 + 7 =