Actualidad, Onil
La bibloteca municipal organitza una visita guiada al Espai Sempere en el Palau

Alumnes de la Creueta commemoren el centenari del naixement de Eusebio Sempere

13 noviembre 2023

Amb motiu del centenari del naixement d’Eusebio Sempere, la biblioteca d’Onil ha organitzat una primera visita guiada al Espai Sempere acompanyant a alumnes de l’IES La Creueta.

Des de el institut, per apropar la figura i l’obra del nostre artista, s’ha dissenyat per al curs 2023-2024 el projecte “Per Sempre Sempere”, que té per l’objectiu d’apropar la trajectòria de l’obra internacionalment reconeguda i la figura de l’artista a l’alumnat del centre.

Les activitats, impulsades per les professores dels departaments de Tecnologia i Educació Plàstica i Visual de l’IES, s’enmarquen com a homenatge en l’any del centenari del seu naixement i es pretén descubrir-lo i/o recordar-lo mitjançant un projecte interdisciplinari i internivell que s’inspira en la seua producció contemporánea des d’una visió artística i tecnològica.

Entre les activitats a realitzar en l’exterior del centre amb l’objectiu de motivar i contextualitzar a l’alumnat es proposen varies visites als museus com ara el “MACA” (Museu d’Art Contemporani d’Alacant) el MUA (Museu de l’Universitat d’alacant) i l’Espai Sempere a Onil.

Les activitats d’aula queden definides dins de la metodologia de l’aprenentatge per projectes (PBL) on es realitzen tasques com línies del temps, recreacions dels relleus lluminosos, mòbils mecànics i dibuixos aplicant tècniques d’il·lusió òptica o cinetisme.

Onil deu preservar la seua memòria, no sols per ser un dels artistes espanyols més importants de la segona part del segle XX, també hem d’agrair la seua generositat amb el nostre poble, i entre les activitats programades estan les visites guiades a l’Espai Sempere dels alumnes de l’IES la Creutea d’Onil, sempre acompanyades amb activitats didàctiques, ja que la difusió i la didàctica eren dos premisses en el pensament del nostre Eusebiet. Hem comptat amb l’ajuda inestimable i desinteressada de Marcos Pardines, l’anterior regidor de patrimoni i gran admirador de Sempere.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

seis − uno =