Castalla

Elvira Cambrils guanya el premi Enric Valor de Novel·la en Valencià

1 diciembre 2023

L’Auditori Municipal de Castalla va acollir el dijous 23 de novembre l’acte d’entrega del XXVIII Premi Enric Valor de Novel.la en Valencià, a l’escriptora alacantina Elvira Cambrils per l’obra Argila i calç. El premi el convoca la Diputació’ d’Alacant i està dotat amb 20.000 euros.
Este guardó té com a finalitat fomentar la creació de la literatura en valencià i l’obra de Cambrils (Pego, 1955) ha sigut seleccionada entre els catorces treballs que han concorregut enguany al certamen literari.

Argila i calç és la sisena novel.la de Cambrils i té la comarca de la Marina Alta com a escenari per a narrar l’odissea de dues dones, una jove refugiada d’Àfrica i una escriptora valenciana que forgen una història d’amor i complicitat.
Tal com ha explicat la seua autora, la història d’Amina i Blanca “té un fort component ètic i testimonial” ja que “centra el focus en la tragèdia dels immigrants i en eixa gran fossa comuna en la qual s’ha convertit el Mediterrani” i també “posa en valor a grans escriptores valencianes contemporànies, el treball de les quals no ha sigut prou reconegut”.

La novel.lista guardonada ha impartit classes com a catedràtica de Filosofia en instituts de la Comunitat Valenciana, i entre els seus relats de ficció destaquen Mira’m, Amor (Bromera, 2007) premi Blai Bellver de Xátiva, El bes de l’aigua (Bullent, 2010), Tot el que tinc per ballar amb tu (Bullent, 2014), A la platja de Camus (Bullent, 2018) i Aire (Aila, 2021), premi Carmelina Sánchez-Cutillas.

A més, ha rebut també el guardó Felipe Ramis per Foc a la llar (Lletra impresa, 2022), el Soler i Estruch per Vestida de lluna (Bullent, 2016) i l’accèssit de Narrativa de Dones per La mar d’Essaouira (Las mujeres cuentan, 2018).
L’acte va estar presidit per el diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro i l’alcalde de Castalla, Jesús López.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

trece + 20 =