Tibi

El projecte del corredor verd entre Tibi i el Campello es presenta a Brussel·les

24 noviembre 2023

El corredor verd del riu Monnegre és una iniciativa impulsada per la Diputació d’Alacant al costat de sis municipis de la comarca de l’Alacantí (Tibi, Xixona, Alacant, Mutxamel, Sant Joan d’Alacant y el Campello), que pretén recuperar el llit de l’afluent, unint la presa de Tibi amb la seua desembocadura al Campello, creant un nou atractiu turístic, ecològic, d’oci i educatiu que exercisca de motor de recuperació econòmica de la zona.

Este interessant projecte en el qual es treballa des de fa temps s’ha presentat a Brussel.les, a càrrec d’una delegació integrada per la Diputació d’Alacant, la Generalitat Valenciana i diferents ajuntaments de la comarca de l’Alacantí, que ha participat en una reunió del projecte NBS4Local Interreg, centrat en desenvolupar polítiques locals d’aplicació de solucions basades en la naturalesa per a la millor gestió dels recursos hídrics i la protecció enfront dels fenòmens climàtics extrems.

Durant la trobada, la delegació alacantina ha posat com a exemple de bones pràctiques este projecte del corredor verd del riu Monnegre; una idea, que es va plantejar mitjançant un enfocament participatiu i ha involucrat a diferents entitats, com l’Institut Universitari de l’Aigua i les Ciències Ambientals de la Universitat d’Alacant, i compta amb el suport de la Mancomunitat de l’Alacantí, col.legis professionals, associacions empresarials i entitats del sector.

La Diputació i la Generalitat són socis en este projecte d’aprenentatge interregional en el qual es comparteixen bones pràctiques de cinc països europeus.
El projecte que està liderat pel Ministeri de l’Interior d’Hongria, i compta amb socis de Bèlgica, Croàcia, Finlàndia i Polònia, va començar al març de 2023 i tindrà una duració total de quatre anys.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Normas de uso

  • Esta es la opinión de los internautas, no de escaparatedigital.com.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • El e-mail debe ser correcto ya que el comentario será validado a través de dicho correo electrónico, aunque este campo será ocultado en los comentarios.
  • Los comentarios vertidos en esta web son responsabilidad de sus respectivos remitentes, no de Escaparate Digital La IP y el mail de los remitentes serán guardados y podrán ser facilitados a las autoridades competentes en caso de que éstas los requieran.
  • Los comentarios que no se refieran a la noticia o artículo al que corresponden serán eliminados o no autorizados.

Los datos personales recogidos formarán parte de un fichero automatizado debidamente inscrito en la Agencia de Protección de Datos, propiedad de AREA OBERTA, S.L, con CIF B-03989845 y con domicilio en Avda. Juan Carlos I, de Ibi, cuya única finalidad es gestionar el servicio. Como responsable del fichero, ESCAPARATE garantiza el cumplimiento de la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de Carácter Personal. El usuario podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndose a info@escaparatedigital.com. Àrea Oberta se reserva el derecho a publicar estos comentarios en la edición impresa de Escaparate o en cualquier otro soporte.

uno − uno =