L'Ajuntament d'Onil ha iniciat el procés per elaborar l'Agenda Urbana 2030 local per dissenyar el model de municipi per a la propera dècada i alinear les polítiques i projectes municipals amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU (ODS).
Aquests objectius persegueixen la igualtat entre les persones, protegir el planeta i assegurar la prosperitat. L'Agenda Urbana 2030 identificarà i prioritzarà les necessitats dels veïns i veïnes d'Onil. Per això, es posarà en marxa un procés de participació ciutadana amb els agents socials, econòmics i educatius locals, demanant la seva opinió i involucrant-los en el procés i presa de decisions dels desafiaments d'Onil per als propers anys.
L'alcaldessa Humildad Guill Fuster ha indicat que «l'Agenda Urbana d'Onil serà el full de ruta perquè Onil sigui un municipi referent en sostenibilitat, digitalització, ocupació i transparència on tots els nostres veïns i veïnes podran participar en la confecció del mateix».
Aquesta estratègia de futur parteix del treball desenvolupat durant els darrers anys on l'equip de govern d'Onil, ha desenvolupat altres plans i ja està implementant mesures de desenvolupament sostenible de forma transversal a totes les àrees municipals.
En aquesta primera reunió s'han constituït el punt focal i els comitès de direcció. També s'ha validat el procés de participació ciutadana que es desenvoluparà durant el mes de setembre.
És important recordar que la redacció de l'Agenda Urbana 2030 suposa que els municipis puguin estar preparats per poder accedir als ajuts supramunicipals ia Fons Europeus que ajudin a finançar qualsevol tipus de projecte. En aquesta línia l'Ajuntament d'Onil, mitjançant una subvenció de Labora, comptarà amb personal qualificat en Fons Europeus.
La consultora especialitzada encarregada d'elaborar aquest document, Omawa Huella Ecològica, treballa al voltant del decàleg de l'Agenda Urbana 2030 que contempla l'ordenació i l'ús racional del territori, la revitalització de la ciutat, la prevenció i la reducció dels efectes del canvi climàtic, la gestió sostenible dels residus i el foment de leconomia circular; afavorir la mobilitat sostenible fomentar la cohesió social, impulsar l'economia urbana, garantir l'accés a l'habitatge, liderar la innovació digital i millorar-ne la participació i la governança.
Totes estes persones...¿son afiliades al PSOE no.